Innostuinpa taas harjoittelemaan diaboloja viikonloppuna ihan kunnolla, kun olen pahasti luistanut harjoittelusta viime aikoina. Osa syynä innostukseen oli toki se, että piti kerrrata rutiinit, kun eilen piti käydä Lievestuoreen kirkolla vapputapahtumassa opettamassa nuorempiani ja näyttämässä kaiken maailman temppuja. On se vaan kummallista, että viiden pallon jongleeraaminen aiheuttaa niin paljon kummastusta samalla tavalla kuin se, kun kävin tuossa Lievestuoreen "keskustassa" ajamassa yksipyöräisellä. Kaikki katseet kääntyy aina. On se vaan huvittavaa. Tuo pyöräily alkaa sujua ja saan ihan hyvin ajettua jo monen kilometrin lenkkejä. Nyt pitäisi ruveta opettelemaan paikallaas seisomista pyörällä ja sitten hyppyjä ja 180 spinniä, joka tarkoittaa sitä, että pyörällä pyörähdetään paikallaan 180 astetta ympäri. Onnistuinkin pyörähdyksessä jo kerran, mutta se jäi yhteen kertaan, eli en sitä varsinaisesti vielä osaa. 90 astetta saan kuitenkin menemään jo kohtuu hyvin.

Pitäisi varmaan opetella tekemään kolmella diabololla korkeaa kesän aikana, jos suinkin vain saan diaboloja lainaan kavereilta, kun en itse omista kuin kaksi.


Tuohon on kuitenkin vielä aikas paljon matkaa. Videossa siis Tony Frebourg, ranskalainen diabolo taituri, tekee viidellä diabololla.



Tässä on vielä esimerkki siitä, kuinka yksipyöräisellä voisi ajaa, jos vain opettelee taitavaksi.



Sekä ihan lopuksi vielä minun treeni viidellä pallolla.